Munkaügyi szabályok

Fontos munkaügyi fejlesztések a TachografGURU-ban

TachografGURU – Fontos munkaügyi fejlesztések a TachografGURU-ban!

Folyamatosan fejlesztjük rendszerünket már megszületésétől fogva a felhasználói visszajelzések alapján. Így kaptak nagyon fontos szerepet a munkaügyi fejlesztések is.

 

Figyelem! Nagyon fontos, új munkaügyi jogszabály az MT.-ben!!!

„141. § (1) A munkavállalónak, ha a beosztás szerinti napi munkaidő kezdetének időpontja rendszeresen változik, a tizennyolc és hat óra közötti időtartam alatt történő munkavégzés esetén harminc százalék bérpótlék (műszakpótlék) jár.
(2) Az (1) bekezdés alkalmazásában a változást rendszeresnek kell tekinteni, ha havonta a beosztás szerinti napi munkaidő kezdetének időpontja a munkanapok legalább egyharmada esetében eltér, valamint a legkorábbi és a legkésőbbi kezdési időpont között legalább négy óra eltérés van.”

 

Hogy mit jelent ez a gyakorlatban, erre vonatkozólag megnézheted a YouTube videónkat ezen a linken vagy a képre kattintva. A lényeg, hogy egyrészt, ezt FONTOS ÍGY CSINÁLNI, másrészt, a programban ez a fejlesztés már működik és így lehet használni. Vagy itt is megnézheted közvetlenül a videót.

 

 

Munkaügyi nyilvántartás – ahogy azt HELYESEN csinálni kell!

 

Az 1988-as évi I. Tv. értelmében speciális munkaidő nyilvántartás szükséges a gépjárművezetők részére, aminek minimum az alábbi oszlopokat kell(ene) tartalmaznia.

Fontos munkaügyi fejlesztések a TachografGURU-ban

 

A TachografGURU program nem csak 100%-ban megfelel ezeknek az előírásoknak – és más, szükséges munkaügyi szabályoknak is –, hanem számos egyéb kiegészítő funkciót is tartalmaz. Többek között annak figyelését és nyilvántartását, hogy éjszakai időszakot vagy épp műszakpótlékot kell-e fizetni a dolgozó részére. Nem mindegy ugyanis, melyiket fizetjük és számoljuk el!

 

Egyéb fontos alapbeállítások

Egyéb fontos alapbeállítások

  • A fenti ábra pedig azt mutatja meg, hogy a vállalkozás a törvénynek megfelelően beállíthatja a kötelezően számolandó éjszakai időszakot (a kötelező minimumtól egy nagyobb időszakig), beállíthatja a 15 pernél rövidebb ideig tartó állással töltött idő elszámolását, és rögzítheti a rendszerben a belföldi és külföldi napidíjakat, a különböző országok minimálbérét és a NAV üzemanyag elszámolást is.
  • A munkaügyi lista menet közben is szerkeszthető, az előző képen látható + jelre kattintva hozzáadható utólag is a belföldi vagy külföldi napidíj elszámolás, illetve a Minimálbér beállítás. Ha ezt előre beállítjuk, akkor természetesen mindez automatikusan fog felkerülni a listára. A zöld színű Tev oszlopban lévő tevékenységeket is változtathatjuk a listán is, pl. Szabadságot akarunk felvinni. A lista színessel jelzi, hogy mely napokon volt ünnepnap pl., és a végén egy összesítő is látható (pl. az adott hónapra). Természetesen, amennyiben a törvény szerint a műszakpótlékot kell figyelembe venni (lásd itt az ábrán), akkor a program automatikusan azt fogja feltüntetni a munkaügyi lista alján a bérszámfejtés számára.
  • A rendszerbe tételesen felvihető a szabadság valamennyi típusa (pl. Apa szabadság) és a távollétek, de bármilyen más jogcím is, valamint az is, hogy az elszámolt személy milyen jogviszonyban van, stb. Ezen kívül számos egyéb lekérési mód elérhető, pl., ha csak azt akarjuk megnézni, hogy kik azok, akiknek VOLT éjszakai időszak elszámolása, vagy akinek túlórája volt, vagy bármilyen összetett keresés elvégezhető.
  • Minden listára igaz, így a Munkaügyi nyilvántartóra is, hogy EXCELL-be is exportálható minden adat. Sőt, egyes programok számára tized óra formátumban is működik az exportálás.

Minden lista pdf-be, excell-be és tizedes excell-be is importálható (néhány bérprogram így kéri)

 

Munkaügyi nyilvántartás az 1988-as évi I. Tv. és az MT. hatályos paragrafusai alapján.

 

Naptár formátum

Naptár formátum

  • Az új fejlesztésben helyet kapott több ügyfelünk kérése is, ami lehetővé teszi az előzőekben bemutatott Táblázat formátum mellett Naptár formátumot is megjeleníteni. Természetesen a zöld színű tevékenységekre kattintva itt is tetszőlegesen változtatható a tevékenység, amennyiben erre van szükség.

 

Jelenléti ív összesítő nyomtatvány

  • A lista önmagáért beszél. Beállítjuk a munkaidőkeretet a járművezetőnél (1-4 hónap, vagy kollektív szerződés esetén 6 hónap), majd lekérjük ezt a listát pl. január 1-től április 30-ig. A rendszer a megadott intervallumra hozni fogja VALAMENNYI járművezető összesített idejét, pihenőjét, szabadságát, betegállományát, műszakpótlékját, azt, hogy hány ünnepnapon dolgozott, mennyit dolgozott vasárnap, stb. Több vállalkozás számára ezek a listák nagyon fontosak. Mivel ez a lista is természetesen exportálható excell állományba (csv formátumban), így minden további nélkül felhasználható egy bérszámfejtő program által..

 

 

Rendeld meg a rendszer használatot a vállalkozás számára! NE várj vele!

Hívd a következő számok valamelyikét:

+36 (70) 413-9623 vagy (30) 951-9856 (Nozdroviczky Sándor)

 

Az Általános Szerződési Feltételeket és a megrendeléstől történő elállási jogot erre a linkre kattintva tekintheted meg.