TachografGURU – Céges verzió

Gyorsaság és párhuzamos használat.

TachografGURU – Céges verzió

Vállalkozásként – legyél akár egyéni vállalkozó, kisválallkozó vagy egy 100 sofőrös cég vezetője – gyakran szembesülsz azzal a problémával, hogy MIKÉNT biztosítsd a vállalkozás számára a “felelősség alóli mentesítést”, és ezáltal a bírság elkerülését vagy csökkentését.

Emellett azzal is szembe kell nézned – tetszik vagy sem – , hogy a TE felelősséged az is, ha a járművezetőid megszegik az előírásokat és szabálysértésen érik őket.

A büntetést ebben az esetben is TE fizeted, HACSAK…

Nem teszel ez ellen valamit, ami törvényes védelmet jelent!

TachografGuru bemutatása - az ÚJ munkaügyi törvénnyel együtt!

A TachografGURU céges verziója nem csak, hogy törvényes védelmet biztosíthat a vállalkozás számára mind az AETR szabályok, mind az új munkaügyi szabályok tekintetében, hanem rendkívül gazdaságosan is juthatsz hozzá. Az a csekély befektetés, amit ráfordítasz, bőségesen megtérül a megelőzött bírságokban és a nyugalomban, biztonságban, amit a rendszer használata jelent. Nem beszélve arról, hogy mennyire felhasználóbarát módon, könnyedén lehet kezelni az anyagokat. Kattints a jobb oldali pdf ikonra! =>

NÉZD MEG A RENDSZER LEGFONTOSABB PARAMÉTEREIT!

TachografGURU - céges verzió

A Céges verzió az alábbiakat tudja

Sofőrök és járművek felvitele a rendszerbe

Sofőrök rögzítése (Kattints a képre a nagyításhoz!)

Sofőrök felvitele - TachografGURU

 • A tevékenységek megkezdése előtt érdemes valamennyi járművezetőt felrögzíteni a rendszerbe. Ennak az az oka, hogy elkerüljük a tévesztés miatti dupla felvitelt, amikor ugyanarról a sofőrről van szó (pl. egy betűt elírunk, és máris duplán került rögzítésre ugyanaz a név). Ily módodn a korongfelvitelnél már egy választó listából választhatunk nevet, így biztosan ugyanarról a személyről lesz szó.
 • Annak érdekében, hogy megkülönböztessük egymástól ugyanazokat a neveket (amennyiben egy vállalkozásnál pl. két Szabó László is található), kötelező adatként fel kell vinni a járművezetői engedélyének számát is a név mellé. Így egyértelműen beazonosítható lesz a személy. Ez azért is hasznos, mert a tevékenységigazoló lap kitöltésénél már csak ki kell választanunk a rendszerből, a névvel együtt (automatikusan összekapcsolja őket a rendszer).
 • E meleltt rögzíthetjük a rendszerbe a járművezető lakcímét és telefonszámát is (de ez nem kötelező).
 • Amit még feltétlenül be kell állítani itt, az a munkaidőkeret. Tehát, amikor rögzítesz egy járművezetőt a rendszerbe, akkor egyből beállítod azt is, hogy az érvényes jogszabályok szerint milyen munkaidőkeretben kívánod foglalkoztatni.

Járművek (rendszám) rögzítése

 • A sofőrökhöz hasonlóan a járműveket is célszerű előre berögzíteni, szintén azért, hogy elkerüljük a téves rögzítésből (pl. egy betűt elírunk) származó dupla vagy tripla rögzítéseket, miközben ugyanarról a járműről van szó.
 • Új járművek rögzítése esetén kötelező elemként a rendszámot kell megadni, és választható e mellett az alvázszám, motorszám és a forgalmi engedély szám rögzítése is.
 • Amikor majd a korongot viszed fel a rendszerbe, akkor a névhez hasonlóan a rendszámokat is már a feltöltött listából választhatod ki.
Adatfelvitel

Korongok felvitele (Kattints a képre a nagyításhoz!)

Adatfelvitel (korong) - TachografGURU

 • Beteszed a szkennerbe a korongot és bpm formában elmented (így kép készül belőle).
 • A képből beolvasod a korongot, ami azonnal megjelenik jobb oldalt is. Így láthatod a korong eredeti képét, amit beszkenneltél.
 • Bármekkorára nagyíthatod is a képet, mozgathatod, stb., hogy pontosan láthasd a beírásokat, szövegeket, vagy hogy az adott jel pontosan MICSODA.
 • A beolvasott korong képét szépen kiteríti, alatta egy feldolgozott digitális képet látsz róla, a pontos tevékenységekkel, színesben, az alatt pedig egy újabb sávot.
 • Ez az újabb sáv biztosítja, hogy az esetlegesen beolvasott hibákat (maszatos vagy gyűrőtt, “zajos” korong) manuálisan eltávolítsd, korrigáld. Sőt, egy további funkcióval akár “finomhangolást” is végezhetsz, az 1 perces sávokat korrigálva, ha szükséges a beolvasási hiba miatt!
 • Beállíthatod a “négykezes” járatot, egy virtuális névvel, mivel nem szükséges beírnod a párod nevét. Ez a funkció azért szükséges, mert ha bepipálod a “négykezes” járatot, akkor a rendszer automatikusan ezt a szabályt fogja alkalmazni.
 • Lehetőséged van a Kompszabály alkalmazásának kiválasztására már itt, hogy a rendszer már eleve ezen szabály figyelembevételével mentse el a korongot.
 • A szükséges korrekciók után mented a beolvasást és ezzel minden adatot.

Járművezetői kártyák felvitele

 • A kártyákat szükséges előzőleg letölteni, és egy fájlban elraktározni.
 • A letöltött fájlokat ezután egyszerűen csak betallózod a rendszerbe (Kiválasztás) és feltöltöd azokat a Feltöltés gomb segítségével. Ezzel valamennyi járművezető neve automatikusan bekerül a rendszerbe, akit a kártyáról olvastál be.
 • Amennyiben a 12 napos szabályt jogosult vagy használni egy járművezetőnél, akkor bepipálhatod azt is a mentés előtt. Ekkor megjelenik az az ablak, amin be tudod írni, akár 1 évre visszamenőlegesen is, hogy mely intervallumokra érvényes a 12 napos szabály. Ez több intervallum is lehet, amit leginkább a vezénylésből tudsz megnézni, így akármennyit fel tudsz tölteni a rendszerbe. Innentől kezdve a rendszer a továbbiakban ezt már így fogja számolni.
 • A Mentés gomb megnyomása után ezzel további teendőd nincs.

Fedélzeti egység adatainak feltöltése

 • A kártyák feltöltéséhez hasonlóan, itt is először le kell menteni az adatokat a járműegységből és fájlként el kell tárolni egy adathotdozón vagy a számítógépen.
 • A letöltött fájlokat ezután egyszerűen csak betallózod a rendszerbe (Kiválasztás) és feltöltöd azokat a Feltöltés gomb segítségével. Ezzel valamennyi jármű rendszáma, ami a fedélzeti egységen szerepel, automatikusan bekerül a rendszerbe.
 • A Mentés gomb megnyomása után ezzel további teendőd nincs.

Tevékenység igazoló lap kiállítása és feltöltése

 • A rendszer lehetőséget biztosít arra, hogy segítségével elkészítsd a tevékenység igazoló lapot, teljes egészében, úgy, ahogy az a jogszabályban le van írva.
 • Lehetőséged van a saját logódat is rátenni a tevékenység igazoló lapra.
 • A rendszer automatikusan kitölti a kötelező cégadatokat, a többit pedig kézzel tudod beírni, minden egyes adatot, bárkire, aki a rendszerben rögzítve van. A járművezetőket a név és az előzetesen feltöltött vezetői engedély szám alapján lehet beazonosítani és kiválasztani az űrlapon.
 • Amikor kiválasztod a megfelelő tevékenységet a tevékenység igazoló lap 14-19 pontjai közül (mindig csak egyet), akkor a rendszer automatikusan a kiválasztott tevékenységnek megfelelően raktározza (és elemzi) a tevékenységet. Pl., ha azt választod ki, hogy éves szabadságát töltötte, akkor a rendszer ezt a munkanapokra napi 8 óra figyelembe vételével számolja és így tünteti majd fel a Munkaügyi nyilvántartón.
 • Ennek a funkciónak tehát KETTŐS feladata van: (1) a tevékenység igazoló lap megfelelő kitöltése és nyomtatása, amit oda tudsz adni a járművezetőnek, és (2) a kitöltött űrlapot a bevitt adatok alapján automatikusan elmenti és feldolgozza a rendszer, hogy az már így kerüljön elszámolásra mind az AETR, mind a munkaügyi megfelelés végett. Így elkerülheted a dupla adatrögzítést is!

Manuális (kézi) adatbevitel

 • Ez a rész arra szolgál, hogy ha elromlik a tachográf, és emiatt szükséges a korong hátuljának használata vagy kinyomat készítése, akor ennek segítségével kézzel beírhatod róla az adatokat.
 • A beírt adatokat a Mentés gomb megnyomása után elmented, ami automatikusan bekerül a rendszerbe.
Listák

Napi tevékenységek - TachografGURU

Napi tevékenységek (Kattints a képre a nagyításhoz!)

 • Ezzel a funkcióval minden egyes járművezetőre vagy járműre le tudod kérni, tetszőleges intervallumra, hogy milyen tevékenységek voltak. Bármely sofőrre, mikor, mettől meddig ment, hány kilométert, és összevetheted a mért km-eket (amit a tachográf mért) az általad kiszámolt kilométerrel, hogy van-e eltérés. Ez azért fontos, mert ilyenkor azonnal kiderül, hogy volt-e pl. kártya nélküli vezetés, ami a közúttól elzárt tevékenység esetén megengedett, de más esetben nem! Így ennek megfelelően tudod korrigálni, jegyzőkönyvezni a dolgokat (vagy épp nem kell semmit tenned).
 • A listát lekérheted rendszámra is, szintén tetszőleges intervallumra, hogy a járművek szerint is csoportosíthasd az adatokat.
 • Az egyes sorok alatt meg tudod nézni a bevitt adatokból származó színes tevékenységi sávot is, hogy ennek segítségével is újra ellenőrizd az adatokat.
 • Természetesen a listát pdf-be és nyomtatóra is tudod nyomtatni.

Ellenőrző lista

 • Ezzel a funkcióval le tudod kérni magadnak, tetszőleges intervallumra (pl. 1 hónapra) az Ellenőrző listát, bármely járművezetőre. Ez a lista nem más, mint a felvitt adatok NYERS megjelenítése. Ezen láthatod az összes vezetést, a napi tevékenységi idő kezdetét és végét, az összes munkát, a megszakításokat (szünetek) összesítve és a napi pihenőidőt. Minden járművezetőre külön-külön lekérheted ezt a listát, bármilyen tetszőleges intervallumra, akinek az adatait és korongjait/kártyáit a rendszerben már rögzítettél.
 • Ez egy nagyon hasznos lista, mert ezen minden rajta van, és más szemszögből tudod ellenőrizni a sofőrket! Ezt a listát egy telephelyi ellenőrzés során bátran odaadhatod az ellenőrző hatóság képviselőjének, mivel ez nem egy hibalista, hanem egyszerűen csak a bevitt adatok megjelenítése (ami a korongról és/vagy a kártyáról, tevékenység igazoló lapról származik).
 • Természetesen a listát pdf-be és nyomtatóra is tudod nyomtatni.

Jegyzőkönyv készítése

 • Ebben a részben tudod elkészíteni a Jegyzőkönyveket a vállalkozás “védelme” érdekében. Ez egy jegyzőkönyv forma, amit a rendszer generál az általad bevitt adatokból, bármely járművezetőre és intervallumra, amelyikre szeretnéd. A Jegyzőkönyv tételesen megmutatja, milyen hibái voltak egy tetszőlegesen választott intervallumban egy-egy adott sofőrnek. A Jegyzőkönyvre rákerülnek a szabálysértések is, amit az adott járművezető elkövetett, megjelenítve alatta a megszegés okát is (hogy miért volt az a hiba valóban szabálysértés). A Jegyzőkönyvbe a nyomtatás előtt ezen felül bármilyen további tetszőleges megjegyzést is beleírhatsz, hozzáfűzve azt a fenti hibalistához.
 • Ez a rész biztosít lehetőséget arra is, hogy olyan fajta Jegyzőkönyvet is készíts, amit kinyomtathatsz és aláírhatsz vagy aláirathatsz egy sofőrrel (szabadon szerkeszthető, korrekciós jegyzőkönyv). Ez a másik fajta jegyzőkönyv egy általad szerkeszthető jegyzőkönyv forma, amiben az általad felfedezett egyéb hibát, hiányosságot vagy bármilyen más vétséget tudsz rögzíteni, és az arra szolgáló megoldást vagy feljegyzést, megrovást írhatod le. Ez azért hasznos, mert ebben az esetben nem a vezetési- és pihenőidők megszegéséből (szabálysértések) származó hibákat szeretnéd kinyomtatni (arra szolgál az előző jegyzőkönyv forma), hanem bármilyen egyéb dolgot szeretnél rögzíteni.
 • A listát itt is nyomtathatod magadnak pdf-ben vagy a nyomtatón.
Munkaügyi nyilvántartás

Munkaügyi nyilvántartás - TachografGURU

Munkaügyi lista (Kattints a képre a nagyításhoz!)

  • Ebben a menüpontban a bevitt adatokból automatikusan generálhatsz a vállalkozás számára egy tetszőleges járművezetőre, tetszőleges intervallumra vetített munkaügyi nyilvántartás listát. Általában ezt havi szinten szokták készíteni.
  • Ha teljesen valósághű és pontos listát szeretnél kapni mindenkiről (ami egyébiránt kötelező is), akkor előzetesen a Beállítások menüpontban lehetőséged van beállítani, hogy milyen munkaidőkeretben lesznek foglalkoztatva a járművezetők. Ez egy globális, minden járművezetőre vonatkozó beállítás, így egységesen mindenkinél ugyanúgy fog működni.
  • Szintén a Beállítások menüpontban tudod előzetesen azt is rögzíteni, hogy miként számold el a 15 percnél rövidebb, állással eltöltött időt, valamint, hogy mettől meddig fizeti a cég az éjszakai munkavégzés idejét a járművezetőknek. Természetesen ez is egy globális, minden járművezetőre egységesen vonatkozó beállítás.

TachografGuru bemutatása - az ÚJ munkaügyi törvénnyel együtt!

 • Mivel a járművezetők kötelesek időben tájékoztatni a vállalkozást arról, hogy esetlegesen mikor és mennyit dolgoztak más munkáltatónál is (amennyiben volt ilyen), ezért ezeket az adatokat előzetesen a kézi felvitelnél berögzíted minden sofőrre, aki ezt leadta. Ebben az esetben ez is automatikusan megjelenik ezen a listán.
 • A generált listát természetesen lehetőséged van nyomtatni, hiszen ezt alá fogod iratni a munkavállalóval is.
 • A rendszer megfelelően kezeli az új munkaügyi törvényt is! Kattints a pdf ikonra, hogy megtudd, mi is ez pontosan!

A TachografGURU-t teljes egészében az AETR könyv és a sok éves gyakorlati tapasztalatunk alapján fejlesztettük, hogy a könyv MELLETT immár ezt is a fuvarozó és szállító vállalkozások és azok sofőrjei szolgálatába állítsuk.

Árlista 1. (céges verzió esetén) – FÉLÉVES előfizetés  Árlista, céges verzió, féléves előfizetés - TachografGURU

Árlista 2. (céges verzió esetén) – ÉVES előfizetés  Árlista, céges verzió, éves előfizetés - TachografGURU

Rendeld meg MOST a Ceges-verzio - TachografGURU!
Válaszd ki, melyik előfizetést szeretnéd (féléves vagy éves), és kezdd el feltölteni a kártyáid, korongjaid, fedélzeti egységeid és tevékenység igazoló lapjai adatait! Használd a listákat, hogy megvédd a vállalkozást, hogy ne kapj vagy mérsékeld a büntetést! NE várj vele!*

Vagy hívd a következő számok valamelyikét:

+36 (70) 413-9623 vagy (30) 951-9856 (Nozdroviczky Sándor)

*(Megjegyzés: megrendelés esetén visszamenőlegesen korlátlan időre tudod feltölteni az adatokat a rendszerbe, azért, hogy egy esetleges telephelyi ellenőrzésen megfelelhess a szabályoknak. Ez azért hasznos, mivel egy telephelyi ellenőrzés során 1 évre visszamenőlegesen vizsgálható a vállalkozás az AETR szerint (munkaügyi viszonylatban viszont akár 3 évet is nézhetnek visszamenőlegesen). Ezért előfordulhat, hogy esetleg gyorsan kell cselekedned!

Az Általános Szerződési Feltételeket és a megrendeléstől történő elállási jogot erre a linkre kattintva tekintheted meg.

Call Now Button