Adatütközés – SÚLYOS probléma lehet belőle!!!

A 28 nap problémájának nagyon is valós veszélye, ami a vállalkozást sújthatja.

Megoldás az adatütközésre: TachografGURU szoftver
Megoldás az adatütközésre: TachografGURU szoftver

A “Hogyan felelj meg a telephelyi ellenőrzéseken” írásban a 28 nap nem megfelelő elszámolásáról olvashatsz, és arról, hogy ezzel kapcsolatban MI a vállalkozás felelőssége. Ismételten megemlítenénk az 561/2006/EK rendelet 10. cikkét, amely szerint a vállalkozás felelős a gépkocsivezető által elkövetett VALAMENNYI szabálysértésért!

Az említett részben megnéztük, hogy mi az, amire SZINTE SOHA NEM gondolnak a vállalkozások: a hiányzó időket NEM vizsgálják, ezért nem is tudják bizonyítani egy telephelyi hatósági ellenőrzés során azt, hogy az ezzel kapcsolatos hiányosságokat szankcionálták.

Megnéztük, hogy milyen nagyon is VALÓS veszélye lehet emiatt egy esetleges magas (milliós) bírságnak a vállalkozásra nézve.

Bemutattuk, hogy MILYEN LÉPÉSEKET kell megtennie a vállalkozásnak azért, hogy ezt a problémát – amire még csak nem is gondol! – kezelje.

Ha nem olvastad, akkor olvasd el most erre a linkre kattintva!


___________________________________________________


“A 28 nap problémájának MÁSIK véglete…”

Az adatütközés rendkívül nagy veszélyt hordoz magában!
Az adatütközés rendkívül nagy veszélyt hordoz magában!

Tovább boncolgatva a témát azt látjuk, hogy van ennek a dolognak egy másik vonatkozása is, amivel TÖBBSZÖR találkoztunk már. Sokszor ez csak egy bérkiértékelés során jön elő, amikor egy ügyfelünk korongjait/kártyáit értékeljük. NAGYON FONTOS MEGÉRTENI EZT A PROBLÉMÁT!


ADATÜTKÖZÉS VESZÉLYE!!!

A nem is ritka probléma nem más, mint az adatütközés. Nézzük meg az alábbi példát, hogy megértsük e valós veszélyt! Megjegyzés: az itt látható példában a sofőrnek egyedül november hónapban 11(!) olyan napja volt, amikor koronggal dolgozott, de VISSZAÍRTA UGYANAZOKAT A NAPOKAT PIHENŐKÉNT a kártyájára. Itt két napot mutatunk.

Előtte még egy fontos információ ezzel kapcsolatban.

Dr. Göndös Gábor ügyvéd, munkajogász

Dr. Göndös Gábor ügyvéd szakértő kollégánkkal egyeztettünk az adatütközés témakörével kapcsolatban. Ő azt mondta, hogy noha a Büntető Törvénykönyvbe jelenleg még nincs betéve az a tétel, hogy ezt pontosan hogyan is kellene szankcionálni, ugyanakkor megjegyezte:

  • hogy nagy valószínűséggel ez be fog kerülni, és akár börtönbüntetés is járhat érte majd, mivel egyre gyakrabban előforduló jelenségről van szó, és a hatóság kezd ráállni ezekre a tételekre is (a munkaügyi ellenőrzések gyakoriságának számát is megemelve),
  • jelenleg is igen súlyos bírság lehet az ára, mivel ez akár kimerítheti a magánokirat hamisítás tényét is,
  • akár elítélik érte súlyos szabályszegésért, akár nem, mindenképpen nagyon hosszadalmas, költséges és nem éppen kellemes, akár bírósági eljárásnak is nézhet elébe az elkövető.

Akárhogy is, NAGYON NEM JÓ EZZEL JÁTSZADOZNI, sem sofőrként, sem pedig vállalkozásként! Borotvaélen táncol, aki ezt csinálja, és az a vállalkozás is, amelyik ezt NEM fedi fel és nem szankcionálja kellően.


___________________________________________________


Nézzük meg akkor az alábbi példán, hogy MIKÉNT kerülhet a vállalkozás az ADATÜTKÖZÉS súlyos problémájába, akaratlanul is!


A gépkocsivezető digitális tachográfba kézzel visszaírta a pihenőidőt, amikor a tachográf rákérdezett arra, hogy “szeretnél-e kézi visszaírást eszközölni?”. Ezt mutatja az alábbi, bal oldali ábra.

Ezzel egy időben az alábbi jobb oldali ábrán láthatod az egyik, kártyára kézzel pihenőnapként visszaírt, VALÓDI munkaidőt, amit korongon regisztrált a gépkocsi vezető. Ez a VALÓS adat, ami TÉNYLEGESEN történt (korongos tachográfos járművet vezetett). A két adat ütközik egymással. Melyik a valós, melyik az igaz esemény? Egyazon napon nem vezethetett egyszerre korongos járművet és tölthetett egy 24 órás pihenőt. A kártyára való visszaírás ebben az esetben CSALÁSNAK számít a hatóság szemében!


Itt egy másik példa, ugyanarról a hónapról:
A gépkocsivezető használta a kártyáját kb. 16 órától, de ELŐTTE visszaírt egész 00:00 óráig pihenőt a kártyára (és van egy kis üres terület is a kártyán, ahol SEMMILYEN adat sincs, ez a barna terület)…

… Ugyanakkor a korongon azt látjuk, hogy 13:30 előtt is van munkaidő, amit a kártyán PIHENŐKÉNT regisztrált a sofőr! Ez is súlyos szabályszegés!


A fenti példák SÚLYOS ADATÜTKÖZÉSEK, amik nagyon sokban fájhatnak!

Megoldás az adatütközésre: TachografGURU szoftver
Megoldás az adatütközésre: TachografGURU szoftver

A megoldást a TachografGURU program jelenti, ami biztosítja számodra, hogy MINDEN ADATÜTKÖZÉS feltárásra kerüljön (mint ahogy a HIÁNYOK IS).

A program úgy működik, hogy ha találkozik egy ilyen adatütközéssel, akkor:

  • egyrészt, mentéskor azonnal jelzi a PONTOS adatütközést, ahogy azt a képen látod,
  • másrészt, PIROSSAL láthatod azt a szöveget, hogy MI FOG TÖRTÉNNI mentéskor,
  • harmadrészt, feketével olvashatod, hogy a hibásan elvitt kártya adatot felül fogja írni,
  • negyedrészt, csak az általad koronggal lefedett területet írja felül, amit te megadsz, a többi, esetlegesen SZABÁLYOSAN felvitt kártya adat érintetlen marad,
  • végezetül pedig automatikusan jegyzőkönyvezi a szabálysértést, részletesen leírva, hogy HOL VOLT az eredeti (szabálytalan) kártyaadat, és MIVEL írtad (szabályosan) felül (a tényleges tevékenységgel).

Képeken mindez így néz ki (hogy oldjuk meg?):


Adatütközés kezelése – a szabálytalan tevékenység bemutatása és felülírása helyes adatokkal

Adatütközéses szabálysértés automatikus jegyzőkönyvezése
Figyelem! A helyes adatokkal való felülírás és a jegyzőkönyvezés NEM TÖRLI A SZABÁLYTALAN ADATOKAT, mivel azok nem törölhetők, pusztán a vállalkozás számára segít felfedni ezt a súlyos dolgot! Célja, hogy a szabálysértéstől függetlenül biztosítsa a HELYES ADATOKAT a munkaügyi és egyéb elszámolásokhoz, ugyanakkor részletesen feltárja a szabálysértést és automatikusan szankcionálja a gépkocsivezetőt. Ennek célja a vállalkozás lehetséges megvédése egy telephelyi ellenőrzés során.

Rendeld meg a TachografGURU munkaügyi és elemző szoftvert MOST a vállalkozás számára, bérprogramhoz való összeköttetéssel! NE várj vele! Kattints ide és add le a rendelésedet!


Hívd a következő számok valamelyikét:
+36 (70) 413-9623 vagy (30) 951-9856 (Nozdroviczky Sándor)
Vagy emailben ide írj: tachografguru@gmail.com

Az Általános Szerződési Feltételeket és a megrendeléstől történő elállási jogot erre a linkre kattintva tekintheted meg.

Call Now Button